iPad är här

Det har surras i bakgrunden av mitt huvud en längre tid och igår dök den då äntligen officiellt upp, Apples iPad.Enkelt beskrivet är det en iPod Touch på anabola. Större, snabbare och med 3G/GPS.
Användningsområdet är för mig inte solklart men jag ser definitivt dess nytta för andra än mig själv (ex så ser jag ingen nytta i MacBook Air heller..) Den ger dig friheten att jobba med dina dagliga sysslor smidigt och med en helt enorm batteritid. Vill du då kanske sitta och klippa film är det kanske inte rätt för dig men skriva, läsa, presentationer, mail mm mm mm lär vara en dröm med denna.

Hela Apples preso från igår finner du härSjälvklart lär vi se en mängd tillbehör till iPad och redan vid presentationen visades en mängd spännande tillbehör..

Det är sådana här dagar det känns extra kul att jobba med Apples produkter, som ett barn på julafton.

Specifikationer och pris?

iPad väger 680 gram (730 gram för 3G-versionen) och skärmen är 9.7 tum stor. Upplösningen är 1024x768 pixlar.
Skärmen är av typen IPS.

12.7 mm tjock är rackaren.

Chipet som driver iPad är egenutvecklat och kallas "Apple A4". Processorn rullar på i 1 GHz. WiFi, Bluetooth så klart. Accelerator, högtalare, mikrofon och iPod-kontakt. GPS finns, men bara i 3G-modellen. Mellan 16 och 64 GB minne.

Man har lyckats klämma ur (upp till) 10 timmars användningstid och en månads standby-tid!

Böcker kommer inte att säljas via iTunes Store utan via en ny app som heter iBooks. Appen ser ut som en gammal hederlig bokhylla och böckerna säljs för mellan 8 och 15 dollar.

iWork kommer i en ny version anpassad för touch. Vill man göra presentationer på den här? Kanske. 9.99 dollar kommer iWork-apparna att kosta styck.

Modeller kommer med 3G. De modeller med 3G kommer att vara olåsta.
Internationella avtal kommer i juni.

Pris från 499 dollar i US för 16 GB.
Största modellen med 64 GB minne och 3G kostar 829 dollar. Billigaste 3G-modellen med 16 GB kostar 629 dollar.

Kommer inom 60 dagar för de utan 3G. Tre månader, 90 dagar för 3G-modellerna.
Som tillbehör kommer en tangentbordsdocka där du helt enkelt klickar ned din iPad när du vill skriva mer koncentrerat.